N-o să-ţi vină să crezi în ce funcţie a ajuns gagica unui bugetar bazat

Orice șut în fund este un pas înainte. Pentru unii. Pentru alții, un șut bine plasat în partea dorsală în plin scandal național, poate face cât o sută de pași înainte. Dar să vă lămurim cum este posibil.

Marfă stricată
Vă mai amintiți scandalul de anul trecut al cărnii expirate? Acel scandal în care anchetatorii au găsit într-o hală de la Tomești tone întregi de carne stricată? Și nu oriunde. Ci la cel mai mare depozit din zona Moldovei? Gata! V-ați adus aminte. La acea vreme anchetatorii au găsit vreo 13 tone de carne de pui stricată și încă vreo 100 de tone de macrou congelat, cam din Primul Război Mondial. Cum soldaților din Al Doilea Război Mondial nu le-a plăcut, marfa a ajuns până în zilele noastre fix în depozitele de la firma asta. Culmea, inspectorii veterinari au încheiat un control la depozitul cu pricina fix înainte de descinderile procurorilor. Culmea. Au avut orbul găinii. Nu au găsit nimic în neregulă. Nici nu aveau cum. Asta din cauza păienjenișului. Atât al mărfii cât și al încrengăturilor.

Tot răul spre bine
Patronii depozitului erau cumetri cu un doftor veterinar cu multă influență la Direcțiunea din Copou. Mai mult, concubina șefului care răspundea de depozitul respectiv era angajată, culmea la firma în cauză. E vorba de Julica Dreptu, o damă care trăia cu coconul Viril, cunoscut după pensiunea construită în Tătărași și care-i poartă numele. În urma scandalului, concubina s-a dus la braț cu concubinul pe la șefimea din Copou. Fără sorți de izbândă. Și-a dat demisia și a ieșit din sistem. Dar să nu credeți că a intrat în șomaj. Nici pe departe. O bună bucată de vreme a trăit la sânul conului Viril, care are buzunarele pline de biștari. Că madama are pretenții serioase. Nu muncește oriunde și pe nimica toată. Și a tot stat pe bară de anul trecut și până mai ieri, când a dat lovitura vieții. A prins iar un post călduț cu atribuții de control de unde poate încasa, pe lângă lefușoara de la stat, și ceva suplimentar, ca să-i fie bine în viaţă. Să fie într-un ceas bun! Dar să vă spunem informația până la capat. Madama Dreptu e mai nou insepector la antievaziune, acel serviciu recent înființat pentru stârpirea economiei la negru. Cu alte cuvinte, lupul a intrat iar paznic la oi. Așa că să nu vă mirați dacă o să cumpărați carne stricată din unele magazine și nu o să primiți nici bon fiscal. Asta ca să nu puteți face nici măcar sesizare la organele abilitate. Asta ar fi prea culmea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *