Omul de afaceri Sorin Bălănescu, cu jalba-n proţap la „senzaţionalul” domnu’ Dan Diaconescu

Sorin Bălănescu

Sorin Bălănescu

Război pe viaţă şi pe moarte în filiala ieşeană a Partidului Poporului OTV, aparţinând salvatorului neamului românesc, senzaţionalul Diaconescu Dan. Protagonişti: pe de o parte, afaceristul Sorin Bălănescu, şeful demis al Organizaţiei Municipale a PP Iaşi, iar pe de altă parte Mihai Vieriu, recent-proclamatul preşedinte al Filialei judeţene a PP.

Surse din ograda partiduleţului domnului Dan ne-au spus recent, sub protecţia anonimatului, că în oraşul celor şapte coline construcţia politică a megalomanului Diaconescu este pe care să se rupă în două, başca să se sfărâme în mai multe bucăţele mici, la doar o lună şi jumătate de la constituire. Pentru a evita ruperea partidului la Iaşi, omul de afaceri Sorin Bălănescu a purtat recent, la Bucureşti, discuţii aprinse cu şeful său, Dan Diaconescu.

În urmă cu o săptămână, Bălănescu l-a vizitat pe bossul de la OTV chiar în fieful acestuia din buricul Capitalei, povestindu-i cu lux de amănunte situaţia delicată de la Iaşi. Nu se ştie cu exactitate fiecare frază ori cuvinţel spus de şeful cel mare al PP, însă este cert că scandalul de la Iaşi tinde să ia amploare şi să se propage apoi şi la nivel naţional. Deşi întâlnirea cu salvatorul neamului românesc s-a terminat „în coadă de peşte”, Sorin mai crede în moş Crăciun, având mari speranţe că va reveni din nou pe cai mari la şefia PP Iaşi. Pentru a-şi vedea visul cu ochii, afaceristul susţine că are un as puternic în mânecă împotriva rivalului său de moarte, Mihai Vieriu.

Panarama panaramelor: un penegist expirat căruia nu i s-a uscat cerneala de pe carnet a preluat şefia PP Iaşi

Într-un comunicat, Bălănescu arată că, de fapt, Vieriu a fost cel revocat din funcţie, iar el a fost ales ca preşedinte interimar pe judeţ. În sprijinul afirmaţiilor sale, Sorin a prezentat mai multe procese-verbale de la o şedinţă în care a încercat să demonstreze decizia schimbării rivalului său Vieriu. “Principalele hotărâri au fost luate deja: alegerea lui Sorin Bălănescu în funcţia de preşedinte interimar, revocarea domnului Vieriu Mihai pe motiv că este membru PNG şi nu are adeziune la Partidul Poporului”, arată în comunicatul semnat de Bălănescu.  De cealaltă parte a baricadei, Mihai Vieriu susţine că Organizaţia Municipală a PP Iaşi şi-a ales deja o nouă conducere, în persoana unei femei de afaceri, Luminiţa Juverdeanu.

În urmă cu aproape două săptămâni, Organizaţia Judeţeană Iaşi a PP şi-a mutat sediul din zona centrală a oraşului, în cartierul Păcurari, chiar în locul unde a funcţionat cabinetul fostului deputat PNL, Traian Dobre, acest fapt alimentând din plin speculaţia privind trecerea ex-parlamentarului în structurile PP Iaşi. „Eu nu vreau să mă compromit cu orice persoană. Domnul Sorin Bălănescu a avut o funcţie în partid, dar lucrurile s-au schimbat acum”, a precizat Mihai Vieriu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *