Pe internet, ca la târgul de animale

Ne iertați că intrăm direct în subiect, dar cum îl cheamă pe câinele dumneavoastră? Max, Rex, Băiatu’ sau Fetița? A, nu aveți câine? Curios, 6 milioane de prieteni ai omului își fac veacul prin casele și curțile românilor. Atunci, pisica? Nu de alta, dar la 5 milioane de mâțe și 6 milioane de câini, înseamnă că la fiecare doi români există un animal de companie „clasic”, deci sigur câte unul sau chiar două de familie. Cum, nici pisică nu aveți? Greu de crezut că puteți trăi fără un animăluț prin casă…

De toate
Da, ați ghicit: taman despre asta vrem să vorbim cu dumneavoastră azi, despre micile patrupede cu care ne împărțim apartamentul și timpul. Am zis patrupede mici? Ne iertați. În categoria prietenilor necuvântători intră și octopode, că avem un fost coleg de liceu pasionat de tarantule, și monopode, că același prieten are și melci în acvariul cu pești și chiar zero-pode, că există și pasionați de șerpi. Chiar ne-am interesat, pentru dumneavoastră, în caz că v-ați plictisit de câine sau/și pisică, cam ce se poate crește pe lângă casă, în afară de cactuși. Poate nu v-ar strica niște hamsteri, iepuri sau porcușori de Guineea. Nu sunt de fapt porci, ci rozătoare.

Cu veverița
Pe net, găsiți și alte variante. De exemplu, vă puteți orienta spre o veveriță dogu sau una siberiană. Pe net, le puteți cumpăra cu 100, respectiv 300 de lei. Diferența e că cea siberiană are niște dungi negre pe spinare vara și o blană complet albă iarna. Înlocuirea perdelelor sfâșiate sau a jaluzelelor făcute mototol vă va costa cam cât micul companion, dar dragostea nu are preț. Nu vă recomandăm veverițele canadiene. Costă 1.800-2.000 de lei și sunt identice cu ale noastre. Mai degrabă vă cumpărați un kilogram de nuci la 20 de lei și mergeți în parcul Copou, să le momiți. Nici veverițe zburătoare nu e bine să luați. Sunt mai ieftine decât cele canadiene, doar vreo mie de lei, dar într-un apartament obișnuit nu au unde să zboare, iar dacă stați la penthouse, trebuie să aranjați cu vecinul de la parter să recupereze veverița după aterizare.

Hai și-un arici
Dacă aveți furnici în casă, vă putem recomanda un arici african, la nici 200 de lei. E mai mic decât ariciul nostru, dar mai ușor de găsit, la doar un click distanță. Dacă aveți gândaci, ne pare rău, dar ariciul nu se va atinge de ei. Și nici tarantula, în tot timpul vieții sale, de 12-15 ani, nu va pune gura, asta, chelicerele, pe ei. Vă recomandăm insecticid.

Variante hard
O altă variantă ar fi un cameleon. Cu 6-700 de lei se poate cumpăra o reptilă de genul ăsta. Nu mușcă, nu mârâie, nu latră, de fapt nici nu vă veți da seama că o aveți în casă. Cel puțin, până o veți călca în picioare, pentru că și-a schimbat culoarea în cea a parchetului. Pentru a evita astfel de incidente, vă recomandăm un scorpion, cam la același preț. Are avantajul că se face simțit, prin urletul scos de soacră atunci când calcă pe el, iar scorpionul o înțeapă, ca avertisment. Al doilea avantaj e că apartamentul soacrei va rămâne pe numele dumneavoastră, dacă nu are alți copii decât soția dumneavoastră. Marele dezavantaj este că scorpionii „serioși”, eficienți în relația cu socrii, sunt greu de găsit pe piață, iar creșterea de animale potențial letale, fie ele și insecte, e interzisă.

Vreți un șarpe?
Tocmai de asta nu puteți cumpăra nici vipere. În fond, soacra poate îndeplini cu succes acest rol. Îi puteți face totuși o bucurie făcându-i cadou un șarpe cu corn. E roșcat ca o unguroaică focoasă, cu niște pete de jaguar pe el, că infarctul e ca și garantat, dacă soacra a tras chiulul de la zoologie și nu știe că e neveninos. La doar 700 de lei, zău că merită investiția. Nu vă recomandăm pitonii regali și nici șerpii boa curcubeu. În funcție de „producător”, costă între 40 și 1.500 de lei. La maturitate însă, un exemplar de 2 metri lungime e pitic. Doar că mănâncă mult până să ajungă la maturitate. Iar în loc de soacră, s-ar putea să vă treziți că a dispărut subit băiețelul acela drăguț care venea din vecini să se joace cu șarpele. În caz că se întâmplă așa ceva, de la 1 la 5 ani. Ucidere din culpă, că sunteți direct răspunzător de ce face șarpele încălzit la sân. Glumim, în proporție de măcar 51%. Încă nu s-a pomenit în România șarpe crescut în casă care să aibă pe conștiință o viață de om, dar de ce să riscați?

Maimuțe cu risc
Apropo de risc: nu vă cumpărați maimuțe. Întâi, pentru că sunt foarte scumpe. 2-3.000 de euro nu e chiar de ici, de colo. Apoi, creșterea multora dintre ele este interzisă. Nu că ar fi periculoase, precum șerpii veninoși, cât pentru că multe specii sunt protejate. Nu toate, dar încearcă să-i explici unui polițist diferența între o maimuță paianjen, pe cale de dispariție, și o maimuță veveriță, care e bine-mersi. Mai degrabă creșteți broaște țestoase. Sau papagali. Un Ara costă vreo 3.000 de euro, dar învață repede să vorbească. Doar fiți atenți ce spuneți în prezența lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *