Poliţiştilor din Vrancea nu le plac avioanele de Iaşi

Şoferul care transporta avionul oferit cadou ieşenilor de către olteni, amendat în trafic cu 150 milioane lei vechi

YAR-93-SC-MB

YAR-93-SC-MB

Panarama panaramelor la aducerea avionului YAR la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi care va fi folosit de studenţii politehnişti ca obiect de studiu. Pe drumul dinspre Craiova către Iaşi, mai precis pe la Focşani, autotrailerul care transporta aparatul de zbor dăruit din inimă de către Ministerul Apărării Naţionale, recte generalul Gabriel Oprea, a fost oprit în trafic de un echipaj al Poliţiei Rutiere. Deoarece nu a putut prezenta vreo autorizaţie specială de transport din partea MApN, şoferul, originar din oraşul celor şapte coline, a primit o amendă „consistentă” de 150 milioane de lei vechi, banii fiind suportaţi din bugetul Universităţii Tehnice din Iaşi.

Poliţistul din Focşani, zelos din fire, l-a apostrofat pe şofer, spunându-i că, pentru a merge cu un avion pe şoselele patriei este nevoie clar de o semnătură mai mult decât specială, başca un document parafat şi ştampilat conform căruia transportul este unul agabaritic. Degeaba a tot încercat omul să-i tot explice „ţaigherului” focşănean cum stau lucrurile, căci rutieristul s-a şi grăbit să taie amenda la foc automat.  Iaca cum, un cadou nonconformist dăruit ieşenilor de către o unitate militară de aviaţie din Craiova, evident cu girul ştabilor din MApN, s-a transformat rapid într-un coşmar pentru ditamai rectorul UTI, prof. univ. dr. ing. Ion Giurma care acum se vede nevoit să scoată din visteria instituţiei o cărămidă de bani ca să achite amenda.
În prezent, avionul YAR-93 SC MB, ieşit din uzul armatei române de câţiva ani buni, se află în ograda Facultăţii de Mecanică din Iaşi. Aparatul de zbor va fi folosit ca obiect de studiu de către studenţii ieşeni şi va fi expus în campusul studenţesc „Tudor Vladimirescu”.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *