Ponturi pentru make-up-ul perfect

Elena Bostan

Elena Bostan

Nebănuite sunt căile imaginaţiei umane, atunci când ea se manifestă în artă, indiferent de modalitatea de exprimare! Lumea make-up-ului sau a machiajului a câştigat, în ultimii ani, tot mai mulţi simpatizanţi, în special simpatizante. Ieftin şi accesibil, pentru doamnele care aleg să arate bine în mediul în care se manifestă, make-up-ul perfect scoate în evidenţă nu numai personalitatea individului, ci şi modalitatea de exprimare, dorinţa de impunere sau de afirmare în societate:  ”Machiajul este reflexia propriei personalităţi, este artă, pasiune, o “atingere” capabilă să evidenţieze cele mai frumoase trăsături ale unei femei “, ne spune Elena Bostan, una dintre cele mai tinere make-up artist din Iaşi.

Elena, sau „Ella”, cum îi spun prietenii, are 21 de ani şi e din Bacău. În prezent, Ella este studentă în anul al III-lea la Arte plastice, Decorative şi Design de la Universitatea “George Enescu”. Încă din adolescenţă, tânăra şi-a descoperit, pe lângă pasiunea pentru pictură, şi pe cea pentru make-up.”Pasiunea mea a rezultat din artă, din dragostea pentru frumos, încă din perioada adolescenţei. Acum şapte ani ani, am fost pentru prima dată machiată la un salon pentru o petrecere tematică. Transformarea care s-a produs asupra mea a reprezentat o “invitaţie” către explorarea unui domeniu la care majoritatea fetelor visează”, ne spune tânăra.

Pont de la Ella: Imită machiajul celebrităţilor cu care semeni

Specialiştii spun că machiajul a devenit „indispensabil pentru femeile moderne”, din motive estetice, dar şi medicale. “Un minim de machiaj îl consider indispensabil atunci când ieşim din casă. Efectele dăunătoare pe care le are poluarea, sau razele solare care pot provoca îmbătrânirea prematură a tenului sunt motive suficient de puternice pentru ca machiajul să facă parte din rutina noastră zilnică, având atât rol de protecţie, cât şi estetic. Pentru unii, este o necesitate, însă eu îl consider o artă. În fiecare zi, pe chipul meu se conturează o nouă poveste, iar tenul devine o compoziţie unde culorile se armonizează între ele”. „Dependenţa” de frumos este pretutindeni în jurul nostru şi, tocmai din această cauză, Elena îşi doreşte o carieră în domeniu, considerând că orice ţinută simplă poate fi pusă în valoare de un machiaj bine ales. Mai mult, acesta poate fi un punct de interes în look-ul final. Ella mai are şi alte pasiuni care se încadrează tot în sfera artei: design-ul, fotografia, muzica şi publicitatea. Pentru a înţelege şi a deveni profesioniste, tânăra make-up artist le sfătuieşte pe fetele care se pregătesc de intrarea în această lume să exerseze cât mai mult şi să înceapă cu machiaje simple, care să le pună în valoare naturaleţea: “Exersaţi în faţa oglinzii cât mai mult! Pentru început, vă provoc să încercaţi să reproduceţi machiaje ale celebrităţilor care au aceeaşi formă a feţei/ochilor ca voi. Aveţi multă răbdare şi perseverenţă, iar rezultatele nu vor întârzia să apară!”

Ieşencele mai au mult de lucru la capitolul machiaj

Despre machiajul ieşencelor, Ella spune că, deşi sunt bine îmbrăcate, fetele noastre mai au mult de lucru la capitolul machiaj:

“Sinceră să fiu, nu prea am întâlnit persoane care să mă impresioneze prin machiajul lor. Mi-ar place să le văd mai îndrăzneţe, să experimenteze mai mult cu fardurile.

Chiar săptămâna trecută eram într-un complex comercial şi mi-a atras atenţia o domnişoară foarte bine îmbrăcată, dar care m-a dezamăgit atunci când am observat cât de prost era aplicat fondul de ten. Efectiv era o mască, diferenţa dintre ten şi gât fiind vizibilă de la câţiva metri”.

După discuţia cu Ella, rămânem la părerea că este de apreciat talentul unui artist, mai ales în momentul în care acesta este dornic de a experimenta noi domenii care contribuie la frumuseţea vizuală. Aşadar, dacă vă e frică de bisturiu, apelaţi cu încredere la machiaj! Chiar face minuni!

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *