Poţi face bani DE-ACASĂ? Câteva soluţii simple

Ce leafă aveți? Nu, nu ne spuneți cifra. Ideea este dacă vă ajunge. Probabil că nu. Iar cum șansele să crească leafa în viitorul apropiat sau să câștigăm la loto sunt cam tot alea, adică spre zero, ne-am gândit să mai căutăm ceva. Știți dumneavoastră, genul ăla de muncă pe care-l poți face de-acasă, din fața calculatorului.

Ţi se iau
În primul rând, ștergeți imediat toate mail-urile de genul „câștigă 300 de dolari pentru două ore de muncă pe zi” sau „hai să te învățăm cum să câștigi bani simplu și ușor”. Sunt țepe. Uneori, în spatele unor astfel de mesaje sunt unii care vor să obțină datele personale ale dumneavoastră. Alteori, vor pur și simplu să ia bani, nu să dea. Pe scurt, după un schimb de mail-uri, ți se cer niște bani, nu mulți, e drept, vreo 100-150 de lei, pentru un manual. Avem unul acasă, un CD cumpărat de un bun prieten care și-a luat țeapa. E absolut inutil. O idee propusă în manual, de exemplu, e să scrii o carte despre cum se îngrijește o broască țestoasă sau un hamster, pe care să o vinzi. Și așa, cică, devii milionar. Mda, vezi să nu.

Pe blog
Bun, dar cum se câștigă? Vă dăm câteva variante, dar verificați-le bine înainte, eventual printre cunoscuți. Cel mai sigur e să vă faceți un blog, cu articole care ar apărea ușor la o căutare google. Cuvinte gen „sex”, „slăbit”, „fumat” prin texte și gata. La un trafic suficient de mare, poți prinde anunțuri publicitare de pus pe blog, prin google adsense. Se câștigă puțin și trebuie răbdare. Rapide sunt site-urile gen poker online, dar nu vi le recomandăm, nici chiar dacă sunteți bun la jocul de cărți.

Click pe bani
Există varianta „click-uri pe anunțuri publicitare”. E genul de treabă pentru care îți trebuie timp. Stai la calculator, primești o listă de site-uri pe care să intri, dai click și stai nițel, ca și cum chiar ai fi interesat de ultimul model de bigudiuri. Cam 1.000 de lei pe lună, dacă ai timp de pierdut. Scrierea de texte pentru un site generalist merge pentru a-ți plăti întreținerea. Un amic câștigă vreo 500 de lei pe lună scriind texte pe temă dată. E o muncă de câine: 3-5 lei pe text.

Site-uri străine
Mai bine se câștigă pe site-uri străine, dacă ai cont în valută. Există site-uri specializate pe mini-joburi. De exemplu, ai o imagine jpg, scanarea unui text. Calitatea e groaznică și trebuie să te chiorăști bine să vezi ce scrie. Programele de recunoaștere automată a textului nu se descurcă, dar pe client îl interesează ce este scris acolo. Transcrierea îți poate aduce 15-20 de dolari. Transcrierea, dintr-un document într-un fișier Excel a unor tabele îți poate aduce 1-1,5 dolari pe pagină. Cam astea ar fi soluţiile de lucru de-acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *