Prigoana primarilor

Procurorii au început vânătoarea primarilor din judeţ. Sursele noastre de încredere spun că, până în luna martie, va fi un adevărat periplu la sediul DNA al edililor, în special cei ai Opoziţiei, aşa cum e şi “normal” în România, înainte de o sesiune zdravănă de alegeri.

Cei mai căutaţi sunt primarii liberali din Prisăcani, Leţcani şi Mironeasa, dar şi pesediştii din Ipatele, Ţigănaşi şi Probota. Străini de anchete DNA sau DLAF nu sunt nici pedelişti din comune precum Popricani şi Ţuţora. Conform bârfitorilor, urmărirea penală începută în cazul unora dintre cei nominalizaţi şi restul verificărilor care au fost declanşate vizează implementarea de fonduri europene.

Principalele nereguli sunt lucrări neexecutate dar care au fost decontate şi modul de atribuire a contractelor“, ne-a spus un informator DNA foarte serios şi hotărât.

Mulţi dintre cei asupra cărora au demarat anchetele au acuzat, pe parcursul acestui an, presiuni politice din partea UNPR pentru a semna angajamente conform cărora ar candida la alegerile din 2012 pe listele acestei formaţiuni politice. Din informaţiile noastre, circa 38 de primari din judeţ, adică mai mult de o treime, vor avea sesiune de autografe, în următoarele luni, la procurorii anticorupţie. Iar, după alegeri, vin şi ceilalţi… şi tot aşa.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *