Radu Moisescu, trimis în judecată

Radu Moisescu

Radu Moisescu

Procurorul Radu Eugen Moisescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, unul dintre cei mai charismatici şi nonconformişti anchetatori ieşeni, se află într-un moment extrem de dificil al existenţei sale. El este la un pas de a-şi distruge definitiv cariera profesională din cauza unui dosar penal controversat, în care este acuzat de trafic de influenţă. Recent, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie a lui Moisescu deoarece anchetatorul a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie. Procurorul este acuzat că, la 10 februarie 2010, împreună cu doi avocaţi ieşeni, Alexandru Bernic şi Constantin Năstase, ar fi primit de la Gheorghe Catargiu, suma de 1.000 de euro, promiţându-i acestuia că vor interveni pentru a-i fi ridicată măsura indisponibilizării unui autoturism, marca BMW 520.

Anchetatorii anticorupţie mai susţin că banii au fost remişi efectiv apărătorului, care i-a împărţit în mod egal cu Moisescu.

La final, când a văzut că cei trei i-au luat banii şi nu i-au rezolvat problema, Catargiu a făcut un denunţ la DNA. Astfel, avocatul Alexandru Bernic (fratele fostului decan al Baroului Iaşi, Carmen Bernic)  este învinuit de trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar colegul său, avocat Constantin Năstase, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„E ca într-un proces de Kafka! Este inadmisibil şi penibil totodată ca un magistrat să interpreteze nişte cvasi-probe în asemenea hal încât să releve un adevăr judiciar atât de neaproape de adevăr, decât adevărul divin. Este o batjocură ordinară şi o farsă judiciară!“, susţine Moisescu.

Alături de cei trei, vor mai fi judecaţi denunţătorul Gheorghe Catargiu şi Alin-Eugen Curcă, sub acuzaţiile de cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnatură privată.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Iaşi şi are primul termen pe 13 septembrie 2011.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *