Relule, probleme?

Baronul de Iaşi îl susţine în fotoliul de secretar de stat la Mediu pe un pădurar sucevean al cărui tată a făcut afaceri cu teroristul Hayssam

Noua organigramă a Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, publicată recent în Monitorul Oficial, şi care prevede un număr de patru secretari de stat, faţă de doi câţi au fost anul trecut, provoacă disensiuni mari şi certuri printre liberalii ieşeni şi suceveni, la mai puţin de 24 de ore de la Marele Congres al PNL.

Relule, probleme? Surse liberale din anturajul nou-formatei Gărzi Pretoriene a preşedintelui Crin, compuse din 31 de vicepreşedinţi, susţin, sub protecţia anonimatului, că cel mai râvnit post de secretat de stat pentru Silvicultură i-ar putea reveni în zilele următoare unui pădurar din Suceava, sprijinit de… ieşeanul Relu Fenechiu. Cică acesta ar avea aşa o simpatie deosebită pentru tânărul Gelu Puiu, în vârstă de 34 de ani, pentru simplul fapt că acesta din urmă „ar fi cotit-o” sau „a schimbat macazul” (ca să folosim musai termeni feroviari atât de dragi ministrului nostru ieşean), trecând la timp, de la culoarea portocalie, la cea galbenă, şi cu săgeată galbenă la butonieră. Cu alte cuvinte, mai pe româneşte spus, Relu s-ar face la o adică chiar luntre şi punte doar ca acest post să-i revină pădurarului Puiu, şeful Ocolul Silvic Frasin, din judeţul Suceava. Susţinerea vicelui ieşean pentru Puiul sucevean nu le-a picat însă bine deloc celorlalţi baroni galbeni, cu atât mai mult celor 24 de candidaţi liberali care şi-ar fi depus deja candidaturile pentru fotoliul de secretar de stat la Mediu. Motivul principal pentru care au apărut oarece discuţii, bârfe, bârfoaie, disensiuni şi certuri între ieşeni şi suceveni e acela că Puiu junior are o serie de probleme legate de activitatea sa profesională, dar şi unele grave de imagine, ce ar putea afecta imaginea echipei liberale, în principal a Gărzii Pretoriene formate drept scut în jurul preşedintelui Crin. Aceleaşi surse liberale mai cârcotaşe, dar provenind din cealaltă tabără a lui Călin, mai arată că Gelu Puiu are, nu una, ci mai multe chichiţe de imagine. Însă există una care le întrece cu siguranţă pe toate, şi omul ar cam ar avea nevoie de mult, de foarte mult detergent, ca să-şi albească trecutul.

File de bârfotecă

La un moment dat, în urmă cu mai bine de un deceniu, cică părintele tinerelului Gelu, recte Puiu senior, ar fi făcut niscai afaceri cu lemn de bună calitate, cu cine credeţi? Cu celebrul terorist sirian Omar Hayssam, cel căruia i s-a pregătit fuga în străinătate, pentru care trei şefi barosani de servicii secrete din România au fost obligaţi ulterior să demisioneze. Iaca ce pădurar mai susţine Relu nostru, pentru şefia la Silvicultură.  În anul 1999, Puiu senior, în calitatea sa de director al fostei fabrici de cherestea Moldovița – Suceava, i-a cedat societatea, pe bani grei, chiar teroristului arab. Ulterior, la doar câteva luni, Omar Hayssam a vândut firma bucată cu bucată iar toţi banii i-a transferat în conturi secrete din străinătate. Fabrica de cherestea condusă de tatăl lui Gelu Puiu a fost înființată cu un secol în urmă și era foarte importantă pentru comunitatea din localitatea suceveană Moldovița. În urmă cu doi ani, Puiu junior a ratat „la mustaţă” funcţia de şef al Direcţiei Silvice Suceava din partea PDL, după care s-a supărat şi a trecut în barca liberalilor. Totodată, la sfârşitul verii lui 2012, „pădurarul” şi feuda sa au făcut obiectul unui control al Romsilva, în urma căruia Gelu ar fi ieşit extrem de şifonat. Inspectorii de la Bucureşti au descoperit atunci nereguli cu duiumul, de la neglijenţe în serviciu, până la infracţiuni penale foarte grave. Este mai mult decât evident că cei care-l susţin acum pe Puiu junior nu ţin deloc seama de „aceste mici prostioare”.

Bashar al-Assad, Puiul Ramolit de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *