Reorganizarea reorganizării pliculeţelor (de vot) politice

Proiectul băsescian de reîmpărţire a zonelor de influenţă aprinde spiritele şi în rândul parlamentarilor ieşeni. În timp ce unii critici invocă istoria sau ne compară cu somalezii, alţii spun pe şleau că sunt tâmpiţi cei care discută despre reorganizare, iar pedeliştii fac dezbateri.

Fenechiu (PNL): Discuţia despre reorganizare este una tâmpită

Relu Fenechiu

Relu Fenechiu

Enervat că Traian Băsescu face agenda publică şi aruncă pe piaţă subiectele zilei, deputatul PNL Relu Fenechiu a dat frâu liber frustrărilor şi a izbucnit împotriva şefului statului şi a PDL, în ultima sa conferinţă cu ziariştii ieşeni.

“Domnul Băsescu şi cu PD s-au întâlnit şi au spus <<măi, ce dracu’ ne facem, că noi nu câştigăm mai mult de cinci judeţe în România. Care va fi imaginea PD după alegerile locale?>> Şi atunci, cineva de acolo, o mare somnitate, le-a spus să desfiinţeze judeţele, dacă nu le pot câştiga. De aici a pornit toată această discuţie tâmpită”, a spus Fenechiu, care a mai invocat dracii în câteva rânduri.

Ivan (PSD): Mai săraci decât noi sunt, poate, somalezii

Catalin-Ivan-si-Victor-Ponta

Catalin Ivan şi Victor Ponta

Şeful peste eurodeputaţii PSD, Cătălin Ivan, a ţinut să intre şi el în “discuţia tâmpită” şi a cerut PDL să arate cum se va dezvolta cea mai săracă regiune a Uniunii Europene, în contextul reorganizării. “Găluşca lui Traian Băsescu nu vine în spate cu un proiect, iar Mihaela Popa (şefa PDL Iaşi – n.r.) nu ne spune cum se va dezvolta Iaşul, cum vom aduce nivelul de trai la fel ca în Uniunea Europeană. Mai sărăci decât noi sunt poate somalezii”, a cugetat social-democratul. Acesta a subliniat că prin reorganizare România riscă să piardă proiectele care au accesat fonduri şi sunt în prezent în implementare.

Stanciu (PSD): „Dă, Doamne, mintea cea de pe urmă tuturor românilor!”

Anghel Stanciu

Anghel Stanciu

Corul criticilor împotriva reorganizării este completat de deputatul PSD Anghel Stanciu. “Regiunile de dezvoltare sunt artificii, dar efemere pe bolta Europei prospere. Daţi-le, Doamne, mintea cea de pe urmă tuturor românilor, indiferent de înregimentarea politică“, se roagă Stanciu.

Social-democratul consideră că “spiritul Marii Uniri nu trebuie terfelit”.

“Deja aţi ridicat capacul cutiei Pandorei. Ce s-a creat cu sacrificii în timp, de peste 600 de ani, o unitate statală, o naţiune, o anumită coeziune socială, de la Mihai Vodă încoace, vreţi, de dragul puterii, să dezmembraţi, să distrugeţi într-o singură zi prin angajarea răspunderii Guvernului”, le-a transmis pedeliştilor deputatul ieşean.

Popa (PDL): Sistemul este rezistent la schimbare

Mihaela-Popa

În tot acest timp, PDL continuă să simuleze dezbaterea subiectului, deşi decizia este deja luată, via Cotroceni.

“Pe 1 iulie va fi organizată o dezbatere la Iaşi, privind reorganizarea administrativă şi revizuirea Constituţiei. Sistemul care naşte monştrii este rezistent la schimbare”, a declarat Mihaela Popa, şefa pedeliştilor ieşeni. Senatorul ieşean a ţinut să precizeze că actualele “cuiburi de influenţă” nu vor mai exista. Total de acord cu doamna senator, numai că se vor înfiinţa altele.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *