Săptămâna nebunilor

O săptămână de balamuc, nu alta! Cu ce să începem? Cu Tomescu de la Radio Iaşi? Nu, că ăsta-i pe făraş deja şi nu mai constituie subiect de bârfă pentru noi.

***

Cu Tonel Ursachi, cel cu gripa aviară care a fost arestat pe nişte argumente cam subţiri pentru o instituţie cu pretenţii cum e DNA? Hm, Toni tocmai a fost eliberat din arest şi urmează a se judeca cu statul român în stare de libertate. O decizie corectă, care demonstreză că justiţia nu e oarbă tot timpul şi că uneori mai trage cu ochiul. De astă dată a văzut ceea ce era evident: statul îi e dator omului cu un purcoi de bani (parcă vreo 17 miliarde de lei vechi) şi pentru că Tonel nu a catadicsit să-şi plătească datoria acelaşi stat hoţ, bandit şi mafiot, s-a gândit că n-ar fi o idee rea să-l mai frăgezească pe om. Ceea ce a şi făcut. Dar până la urmă tot va plăti, pentru că e după cum vor legile europene, nu după vrerea lui Boc.

***

Plecarea lui Grigore de la Primărie… a surprins oarecum, dar nu foarte tare. El zice că are motive personale. La fel zicem şi noi, dar avem o vagă bănuială că i se trage de la un gust amar pe care i l-au servit, cu generozitate, prin gură, proprii lui parteneri politici. Chiar dacă nu a fost foarte vizibil, omul şi-a dorit să candideze la primărie în mandatul din 2012, dar uite că partidoiul se gândeşte la alţii. Atunci, pe bună dreptate, la ce să mai stea ca prostul să facă figuraţie în postul de viceprimar al Iaşului?

***

Iminenta demitere a prefectului Tomaşeschi e un subiect zemos de bârfă. Pe cât de mustos, pe atât de variat. Oricum, doar proştii îşi mai imaginează că imaginea lui Tomaşeschi ar fi ştirbită în faţa lui Boc de o relaţie contractuală a acestuia cu Igor, basarabeanul traficant de motorină, în urmă cu nişte ani. Tomaşeschi e avocat şi, în calitate de avocat, e normal să aibă de-a face cu toată fauna prevăzută în Codul Penal: hoţi, escroci, traficanţi, curve, tâlhari etc. O variantă reală ar fi aceea că Tomaşeschi a făcut nişte excese politice, trecând peste capul CODA şi al senatoarei Mihaela Popa când a făcut nişte numiri de directori şi inspectori fără a se consulta în prealabil cu organul politic. Adică, CODA stabilea una iar Dragomir făcea tot cum ştiau doar el şi Petrică Movilă. Aşa că acum i-a venit nota de plată. Altă variabilă presupune implicarea prea adâncă a prefectului Tomaşeschi în nişte dosare de fond funciar din imediata vecinătate a Iaşului, fapt care a iscat duşmănia unor persoane extrem de influente, masonice şi curve cu două feţe care aveau să piardă nişte averi considerabile doar fiindcă Dragomir nu a închis ochii ca să treacă mai departe. Subprefectul Şaramet nu e curvă, dar se bucură acum. Nu pentru multă vreme… să zicem vreo două-trei luni?

***

Cât despre panarama iscată în jurul derutatului Tudor Ciuhodaru, chiar că e mare păcat! Cum adică să semnezi în fals state de plată pe gărzi fictive şi să mai pleci şi cu banii acasă, când eşti ditamai parlamentarul îmbuibat? Tudorel e un medic bun aşa că nu-mi permit să-l judec, mai ales că am un mare respect pentru oamenii care meşteresc la oameni, chit că sug de la mai multe „ţâţe”. Totuşi, ar fi timpul să se hotărască: ori medic, ori deputat! O fi el tare-n clanţă, dar nici nu e Mafalda să le ştie şi să le facă perfect pe toate! Băi, Tudorele, lasă-l în pace pe Vasile Şalaru că te luăm la şuturi! Chiar nu ţi-e ruşine?!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *