Se strânge laţul cu foşti miniştri: Tudor Chiuariu şi Cristinel Adomniţei plătesc penal pentru transformatoarele lui Fenechiu!

Chiuariu Tudor

Tudor Chiuariu

Ex-ministrul Justiţiei, ieşeanul Tudor Chiuariu, cel care i-a cărat geanta multă vreme baronului penelist Relu Fenechiu, a fost trimis în judecată în dosarul “Poşta Română”. Alături de Chiuariu, procurorii DNA l-au deferit justiţiei şi pe fostul ministru al Comunicaţiilor, Nagy Zsolt, fostul director general al Companiei Naţionale Poşta Română SA, Dan Mihai Toader, plus alţi trei manageri. Toţi cei menţionaţi sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave şi de stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând instituţiilor publice, cu ocazia unor operaţiuni comerciale. DNA i-au trimis în faţa judecătorilor şi pe Emanoil Lepădatu, directorul economic executiv al CNPR,  Andrei Marinescu, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică al CNPR. Aceştia din urmă sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

8 milioane euro cadou

Anchetatorii l-au deferit justiţiei şi pe Ioan Folfa, administratorul societăţii Topcadex 99, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârşită în legătură cu o faptă de corupţie. Potrivit DNA, în perioada  2005 – 2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii Poştei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a Statului Român în proprietatea privată a SC IMOPOST DEVELOPEMENTS SA, demers în care au fost implicaţi şi doi membri ai Guvernului României, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a „clarifica” situaţia juridică a terenului şi a favoriza astfel firma IMOPOST SA. În aceasta modalitate, spune DNA, statul român a fost prejudiciat cu suma de 8.619.787 euro. Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, mai este cercetat într-un dosar penal alături de un alt fost lipitor de afişe de-al lui Fenechiu, e vorba de ex- ministrul  Educaţiei, Cristian Adomniţei. Cei doi sunt anchetaţi pentru că l-ar fi sprijinit pe deputatul PNL Relu Fenechiu să înşele Electrica Muntenia cu 3 milioane de euro, în afacerea denumită “Transformatorul”. Baronul  Fenechiu este suspectat că, în perioada 1999-2004, a cumpărat transformatoare electrice în valoare totală de 20 de miliarde de lei vechi, după care, în urma unor licitaţii trucate, le-ar fi vândut către Electrica Muntenia cu peste 100 de miliarde. Potrivit anchetatorilor, transformatoarele erau furate din foste întreprinderi de stat dezafectate şi ajungeau la firmele lui Fenechiu printr-un intermediar numit Dragoş Stănescu. Chiuariu este învinuit în acest dosar întrucât ar fi semnat documentaţia necesară, în calitate de avocat al firmelor lui Fenechiu, deşi cunoştea că afacerile derulate de liderul PNL Iaşi erau ilegale. Participarea lui Adomniţei consta în aceea că ar fi jucat un rol de “mână moartă” în Afacerea Transformatorul.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *