Şmecherul care a furat căldură riscă să stea un pic la răcoare

Un locatar cu centrală, exasperat că factura la gaz îi nimicea veniturile, s-a rebranşat la sistemul centralizat, fără să anunţe pe nimeni. Practic, factura lui la căldură a fost plătită de ceilalţi vecini. A fost depistat, trebuie să returneze toţi banii şi riscă şi-un dosar penal

Chiar dacă am ieşit, teoretic, din sezonul rece, trăsnăile ieşenilor în materie de furt, inclusiv al căldurii, te lasă pur şi simplu mască. Într-unul din raidurile pe care inspectorii Primăriei şi specialiştii operatorului de termoficare centralizată l-au făcut recent pe la asociaţii, au găsit un individ care fura căldură. În trei fraze, povestea stă aşa: omul s-a debranşat şi şi-a pus centrală termică. Pentru că preţul gazului a crescut constant, locatarul nostru a oprit centrala şi, rebranşându-se pe şestache la sistemul centralizat, a consumat fără să-l ştie nimeni. Asta până de curând când a fost prins şi chelfănit bine de toate instituţiile de control.

Beleaua e cât casa
Numele şmecherului cu buletin de Iaşi nu a fost dat publicităţii. Însă, manevra sa a fost devoalată destul de simplu. Aviz amatorilor! Deoarece costurile cu încălzirea calculate celor racordaţi la sistemul centralizat erau mai mari ca media normală, s-au făcut controale la respectiva asociaţie pentru a identifica „scurgerile” de căldură. Iar cantitatea de căldură care nu ieşea la numărătoare se ducea tocmai în apartamentul acestui „gospodar”. Respectivul şi-a transformat centrala în simplu element de mobilier agăţat pe perete şi şi-a relipit calorifele din casă la ţevile ce-i tranzitează apartamentul. Şi credea că furtişagul o să ţină la nesfârşit. Acum, beleaua e cât casa. Trebuie să plătească retroactiv pentru căldura consumată, başca nişte amenzi şi, se pare, se vorbeşte şi de-un dosărel penal. Că deh, ca s-o spunem pe aia dreaptă, furt e tot furt şi până la urmă omul a cam băgat ambele mâini în buzunarele şi portofelele vecinilor.

1 comentariu

Lasa comentariu
  1. Fane

    1. Din moment ce nu s-a dat niciun nume , vreun indiciu..etc, inclin sa cred ca este un articol inventat, adica facatura de articol (desi in realitate se poate intampla si acest lucru)
    2. In momentul de fata, trebuie sa fii idiot ca sa te rebransezi la sistemul centralizat; chiar daca gazul se scumpeste, tot mai ieftin e la centrala proprie decat la sistem centralizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *