Traian Băsescu, punându-l în temă pe Agrigoroaei cu obiceiurile casei. Ionel s-a vrut marinel

Descălecarea lui Traian Băsescu la Iaşi, cu ocazia lansării candidaţilor PMP la locale, a creat emoţii tipice reeditării celebrei comedii româneşti „Alo, aterizează străbunica!”. Deşi vizibil afectat de primii ani de pensie, liderul PMP a reuşit să stârnească nostalgii ascunse şi printre membrii de partid de rit nou, aceştia umezindu-se sentimental nu numai la ochi, ci şi prin alte părţi esenţiale. Dar cel mai fericit de eveniment a fost Ionel Agrigoroaei, acest cuc al politicii ieşene care a crezut că-și poate găsi cuibul călduţ şi primitor tocmai la formaţiunea condusă de Băsescu. Într-un final, Agrigoroaei nu a mai fost primit în PMP, însă reporterii nooștri au reușit să surprindă o parte din discuția pe care a avut-o cu Băsescu.

Ionel Agrigoroaei: Bine aţi venit, mult stimate şi iubite preşedinte! Vă urez o şedere binecuvântată în Iaşul marilor iubiri!
Traian Băsescu: Nu mă lua tare, şmechere. Ca aperitiv o să iau o vodcă mică, apoi îmi poţi prezenta lista de vinuri, să văd cu ce mă îmbii la felul principal.

Mă scuzaţi, dar cred că e o confuzie. Nu sunt chelner, ci senatorul Agrigoroaei. Cu voia dumneavoastră, senator al mişcării populare.
Zău? Îmi scuturai scamele de pe rever mai ceva ca ospătarul de la Cireşica. Dacă vrei, te recomand, poate prinzi o jumătate de normă în sezonul estival.

Mulţumesc, domnule preşedinte, dar, ştiţi, eu ţintesc mai sus. Sunt un om de afaceri de succes, recent condamnat cu suspendare, deci pot spune că am ceva expertiză în biznisul cu parandărăt.
Interesant, deci ştii să bagi adânc tirbuşonul în teancul de parale. Nu ştiu, să mă gândesc, să văd dacă mai este loc în departamentul economic al partidului. Onaca, ce faci, dom’le, încă n-ai reuşit să scoţi dopul ăla de plută de pe fundul sticlei de Frâncuşă?

Deci, domnule preşedinte, până luaţi o decizie, îmi permiteţi să iau loc la masa dumneavoastră. Promit să mănânc îngrijit şi să nu fac firimituri. Puteţi să întrebaţi la patru partide, pe unde am fost, am ciugulit tot, tot!
E bine că nu laşi urme, asta e o calitate pentru un bun parlamentar. Şi, mai ales, e şi mai bine să nu te întorci la locul faptei!

Aici, dom’ preşedinte, am mai greşit. M-am întors un pic la PP-DD, dar am stat puţin, cât să-mi dau seama că nu sunt făcut pentru partide din astea, cu poporul.
Păi, noi tot cu poporul suntem, dom’le! Popular de la popor vine, chiar aşa de greu e de priceput?

Atunci, rămân la masă! Dacă îmi permiteţi, fac eu cinste cu desertul. Am pregătit nişte gogoşi, ceva de o să vă lingeţi pe degete. Iar dacă n-o să vă placă, preiau eu această savuroasă şi onorantă ocupaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *