„Moartea domnului Lăzărescu” poate fi evitată

Şefii din sănătatea ieşeană se revoltă! Cel puţin aşa dau de înţeles, mai ales atunci când vorbesc despre lipsa de responsabilitate a unor medici care preferă să scape cât mai repede de pacienţi, în special de cei cu cancer, decât să caute o soluţie pentru a le salva viaţa.

Această situaţie a devenit agasantă pentru cei de la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi care primesc zilnic plângeri, motiv pentru care DSP a organizat o întrunire cu directorii de spitale din toată Moldova pentru a discuta problema transferului pacientului critic şi colaborarea cu Institutul Regional de Oncologie:

„Dorim să evităm temporizarea transferului pacientului agravat, evitarea menţinerii pe o perioadă lungă de timp ocupată a ambulanţelor şi evitarea transferului nejustificat al unui pacient. De aceea problema comunicării între medicii care trimit şi medicii care primesc pacientul a fost principala dezbatere pentru că fie comunicarea este insuficientă sau datele care se transmit nu sunt suficiente pentru a lua decizia corectă de transfer şi atunci am avut situaţii în care s-a constatat că pacientul nu trebuia să ajungă la Iaşi pentru a se trata sau era pentru altă specialitate decât cea la care a fost trimis. Consecinţele acestor deficienţe sunt creşterea cheltuielilor şi riscurilor la care este supus pacientul”, ne spune Vasile Cepoi, directorul DSP Iasi.

Nu de puţine ori medicii ieşeni au fost puşi în situaţii limită, deoarece nu le-au fost furnizate toate datele pacientului, iar echipa nu era pregătită să preia un bolnav cu o patologie complexă, întârziind momentul intervenţiei. Una peste alta, bolnavii de cancer vor avea, în sfârşit, o clinică specializată, de nivel occidental, pentru a se trata, Institutul Regional de Oncologie urmând a se deschide în luna ianuarie a anului viitor. Aici vor lcura 620 de cadre specializate.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *