A făcut de râs tagma justiţiei şi roba de avocat

Nevasta fostului judecător Cremeniţchi, condamnată pentru trafic de influenţă 

Avocata Lilieana Cremeniţchi, soţia apărătorului Radu Cremeniţchi (n.r. – fost judecător la Curtea de Apel Iaşi), a fost condamnată de magistraţii instanţei superioare gălăţene la 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pentru trafic de influenţă. Femeia a fost trimisă în judecată în 2010 pe motiv că ar fi cerut 15.000 de euro de la un om de afaceri ieşean. Avocata s-ar fi oferit să-l sprijine pe afaceristul Gheorghe Apopi, administrator la firma Apopi & Blumen ca să obţină o hotărâre favorabilă la Curtea de Apel Iaşi într-un dosar având ca miză o licitaţie de peste 6 milioane de euro.

Procurorii anticorupţie au susţinut că Lilieana a motivat că trebuie să împartă cei 15.000 de euro în mod egal la trei judecători din completul de judecată „urmând ca, apoi, să contacteze magistraţii sau legături ale acestora, pe 21 februarie 2010, pentru influenţarea actului de justiţie”.

Anterior, mai precis pe 19 februarie, doi dintre oamenii de legătură a lui Apopi, e vorba de Nicolaie Hogaş şi Dragoş Dascălu s-ar fi dus acasă la avocată şi i-ar fi oferit 30.000 de lei. În faţa instanţei, Cremeniţchi nu a vrut să recunoască nimic, arătând că a împrumutat respectivii bani de la Apopi pentru tratamentul soţului ei. Anchetatorii DNA au susţinut, însă, contrariul, precizând că „la o lună după ce femeia a primit banii, fiul acesteia de 19 ani şi-a cumpărat un apartament de 32.000 de euro”.

Confiscarea şpăgii şi sechestru asigurator pe un teren din Podu Iloaiei

Judecătorii din Galaţi au hotărât ca, pe durata termenului de încercare de şase ani, Lilieana Cremeniţchi să anunţe schimbarea domiciliului şi să comunice atunci când este cazul schimbarea locului de muncă. În acelaşi dosar, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat pe omul de afaceri Gheorghe Apopi, la 3 ani de închisoare cu executare, pentru cumpărare de influenţă, iar directorii Nicolae Hogaş şi Dragoş Dascălu au primit fiecare câte 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare tot pentru cumpărare de influenţă. La final, magistraţii au dispus confiscarea sumei de 30.000 de lei de la Lilieana Cremeniţchi, menţinând, evident, sechestrul asigurator pe un teren de 5.000 de metri pătraţi pe care avocata îl deţine în Podu Iloaiei.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *