Atenţie! Se fură biciclete

Ştiaţi că nu se mai poartă maşinile de firmă? La modă sunt bicicletele şi nu de orice fel. Cele furate, pentru că sunt moca… Nu poluează, nu consumă şi sunt foarte practice. Acu’, de ce să risipeşti banii pe maşini scumpe când o „biclă“ este la îndemâna oricui?! Hoţii nu sunt deloc pretenţioşi. Fură ce apucă.

În primele şase luni ale anului 2011, au fost sustrase 92 de biciclete pe raza judeţului Iaşi. Apogeul a fost atins în luna mai, când au fost sesizate 28 de fapte. Hoţii nu au inhibiţii şi sustrag bicicletele de pe scara blocului, din uscătoarele din blocuri, din curţile neasigurate ale caselor, ziua în amiaza mare sau noaptea.

Cele mai multe furturi au avut loc în zonele semi-centrale, pe raza Secţiei 1 şi 2 de Poliţie, fiind înregistrate 18 fapte, iar pe raza Secţiilor 3 şi 5 de Poliţie 15, respectiv 12 fapte.

Pentru a evita astfel de situaţii, proprietarii sunt sfătuiţi să-şi asigure locuinţele, pe stradă să parcheze bicicletele în locuri populate şi să anunţe imediat poliţia în cazul unui furt şi să prezinte elementele de identificare ale bicicletei.

Poliţia a descoperit că majoritatea hoţilor sunt tineri, fără adăpost şi minori.

Adevărul e că pe asemenea caniculă, hoţilor le este greu să „muncească“ mai serios şi fac şi ei un bănuţ cu bicicletele furate. Să vă vedem pe toţi la Dr. Vicol!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *