Autorităţile locale au fost, din nou, surprinse de zăpadă

Ion-Petelca

Ion Petelca

Iarna nu-i ca vara! Cu toate acestea, autorităţile descoperă, de mai bine de 20 de ani încoace, că în anotimpul rece ninge şi că datoria lor este să strângă zăpada de pe străzi. În fiecare an, aceeaşi poveste, aceleaşi probleme, aceeaşi lipsă de profesionalism. Ieşenii sunt, totuşi, indulgenţi cu aleşii locali, mai ales că acum frigul şi nu zăpada este cel care ăşi face de cap cu oamenii.

„Ce pot să spun, autorităţile au fost pregătite… ca în ceilalţi ani. Cred că investiţiile pentru perioada de iarnă sunt mari şi nu ştiu dacă Iaşul dispune de aceste fonduri. Deocamdată, oraşul nu e chiar atât de calamitat spre deosebire de cele din sud. Se poate circula destul de bine. Cea mai mare problemă ar fi gropile din asfalt”, Dionisie Lefter, 52 ani, inginer.

„Şi în alte ţări sunt probleme cu zăpada, nu doar la noi. Uitaţi-vă în Franţa, în Germania! Dar, întotdeauna se poate şi mai bine, adică să fim pregătiţi pentru orice”, Dan Dobrescu, 60 ani, economist.

„Din câte am auzit prin presă, autorităţile ar fi pregătite pentru iarnă. Nu cred că vom avea aceleaşi probleme, cum au fost şi în celelalte zone ale ţării, pentru că iarna e mai slabă decât acolo. Cu ocazia asta şi autorităţile au scăpat de probleme”, Ion Petelcă, 70 ani, pensionar.

„Nu cred că autorităţile locale sunt pregătite pentru zăpezi, asemenea celor din partea sudică a ţării. Iarna ne-a prins pe toţi pe picior greşit, aşa că trebuie să ne asumăm greşeala”, Constantin Butacu, 69 ani, pensionar.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *