Fiscul a recuperat doar jumătate din paguba produsă de Rodipet

Mehdi Awdi

Cu toate că a trecut ceva timp de la declararea falimentului distribuitorului de presă Rodipet, condus de fraţii libanezi Mehdi şi Hassan Awdi, inspectorii Fiscului ieşean au recuperat doar jumătate din paguba de peste 4,5 milioane de lei, produsă bugetului statului.

În Iaşi, firma Rodipet, cea care în urmă cu cinci ani deţinea monopolul distribuţiei de ziare din România, avea trei spaţii comerciale: în Piaţa Unirii, Păcurari şi Lăpuşneanu, imobile cu spaţii cuprinse între 20 şi 191 de metri pătraţi, dar şi un apartament de 30 de metri pătraţi pe Străpungere Silvestru.

De departe cel mai valoros activ de la Iaşi al Rodipet a fost un teren de 1.000 de metri pătraţi, care în perioada 2008 – 2009 valora cca două milioane de lei noi.

În iunie 2010, DIICOT a pus sechestru asigurator pe 25 de imobile: cinci hoteluri, şi peste 150 de autovehicule şi utilaje ce au aparţinut Rodipet, multe dintre maşini aflându-se la Iaşi.  Unul dintre fraţii Awdi, Mohamad, de 45 de ani, este plecat din ţară din primăvara lui 2009. Acesta s-a stabilit în Liban, unde deţine o fermă de kiwi şi cochetează cu politica, fiind un simpatizant înrăit al grupării paramilitare Hezbollah.

Mai mulţi membri ai familiei Awdi – Hassan, Awdi, Hussein Ali, foşti directori şi angajaţi din subordinea acestora, sunt cercetaţi pentru falimentarea „Rodipet”, prejudiciul fiind de 40 milioane de euro.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *