Ghici cine mai dă din aripi în dosarul aviarei?

Directorul adjunct al Termoservice dă cu subsemnatul la DNA

Cristian Andries

Cristian Andries

Cristian Andrieş, şmecherul care nu demult se trăgea de brăcinari cu edilul-şef al Iaşului, Gigi Nichita, a fost citat de procurorii anticorupţie pentru a da cu subsemnatul în dosarul penal al nababului aviarei, veterinarul Tonel Ursachi. Surse bine informate din ograda premarelui Nichi ne-au spus că Cristi (n.r. – scuzaţi pseudo-cacofonia) făcea parte demult din gaşca doctorului Tonel, cei doi fiind prieteni la cataramă. Mai mult, directorul adjunct al Termoservice, apare ca destinatar al unor cadouri de zeci de milioane de lei primite de la Ursachi. Presa locală a semnalat încă din 2006, faptul că Andrieş a primit de mai multe ori bani de la patronul firmei Lumi SRL, aceste sume depăşind 200 milioane de lei vechi. Cică Cristi primea banii, fie pe contul de card deschis la BCR, fie prin Poşta Română. Cu toate acestea, directorul adjunct de la Termoservice a recunoscut doar o încasare de cca 30 milioane de lei. În momentul în care a izbucnit focarul de gripă aviară, Cristi şi-a înstrăinat societatea, Cardinal Group, către un afacerist pe nume Achim. Curios şi totodată surprinzător este faptul că firma în cauză care i-a aparţinut lui Andrieş, a fost menţionată de Tonel Ursachi ca fiind printre principalii furnizori de substanţe dezinfectante folosite în combaterea focarelor de gripă aviară din România. Acest fapt demonstrează clar, dacă mai era nevoie, că firma Cardinal Group era de fapt o unealtă intermediară în mâinile lui Tonel. Cu ce scop a înstrăinat-o în final Andrieş, numai el ştie şi procurorii anticoruptie.

Andrieş – acuzat că şi-a înfiinţat o firmă-căpuşă cu acelaşi obiect de activitate ca şi Termoservice

Directorul adjunct de la Termoservice este cunoscut ca un personaj coleric căruia îi sare imediat ţandăra, enervându-se din nimic. Este de notorietate întâmplarea când omul number one de la Termoservice a fost prins în off-side de jurnalistul ieşean Andrei Hurbea, care i-a atras atenţia că a înfiinţat o firmă-căpuşă al cărei obiect de activitate se bate cap în cap cu societatea la care era director general, respectiv Termoservice. Potrivit jurnalistului în cauză, pe 11 iulie 2007, Andrieş a năşit o firmă pe nume Nexxton SRL, al cărei obiect de activitate era, printre altele, asigurarea de servicii de curăţenie şi întreţinere a apartamentelor şi a spaţiilor din jurul blocurilor, în condiţiile în care şi Termoservice se ocupa cu acelaşi lucru. Prins cu mâţa-n sac, Cristi Andrieş a reacţionat asemeni unui bătăuş de cea mai joasă speţă, înjurându-l şi ameninţându-l pe Hurbea. Cu sediul pe strada Vasile Lupu 93, bl. V1, adică exact în apartamentul care apare în declaraţia de avere a directorului Andrieş, Nexxton SRL avea, în acel moment, conform Oficiului Registrului Comerţului (ORC), un asociat unic: Mihai Aristotel Andrieş, tatăl şefului de la Termoservice, ce era în acelaşi timp administratorul societăţii. Contactat telefonic si intrebat despre firma capusa, Cristi a injurat ca un birjar si l-a amenintat pe Hurbea cu bătaia. Redăm, cu exactitate, invectivele rostite de Andrieş junior. “Te calc şi te strivesc pe stradă, măi… Mare atenţie! Încă odată îţi spun: mie mi se rupe de serviciul acesta, dacă-l pierd sau nu… atâta timp cât te-ai luat de tatăl meu de aiurea. Reţine, băi pulică. Mi se rupe-n cur că eşti ziarist (…) dar tu te muţi cu totul din Iaşi!”. Toate acestea i-au adus lui Andrieş doar suspendarea din funcţia de director general al Termoservice.
Gigi Nichita l-a  sărutat şi l-a mângîiat din nou pe creştet şi i-a spus să facă un pas înapoi, oferindu-i însă o pâine bună de mâncat: fotoliul de director adjunct. În zilele următoare, promitem să stăm cu ochii pe Andrieş, ca pe butelie, să vedem ce le va spune el procurorilor DNA. Oare de această dată, Cristi va mai avea tupeul şi obrăznicia să-i insulte sau să-i trimită la origine pe ditamai procurorii anticorupţie? Credem că nu…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *