Micul tiran portocaliu a dat de belea: lui Buiceag i s-a înfundat. De tot

Tânărul pus director la Inspecții Sociale de PDL trebuie să răspundă în fața procurorilor la mai multe acuzații, extrem de grave. Bârfa de Iași vă prezintă în acest număr modul în care Buiceag a pus în dificultate o firmă de formare profesională. De fapt, Buiceag se comporta la instituţia de stat ca pe propria moşie.

Puși să aleagă între un ”dinozaur” și un ”lup tânăr”, mulți ar paria pe tânăr, în defavoarea anchilozaurului, fie și urmând vechea vorbă românească după care ăl bătrân ”și-a trăit traiul, și-a mâncat mălaiul”. Bun, dar ce te faci când lupul e mai flămând decât o gașcă întreagă de dinozauri? Ei, atunci ai o problemă, mai ceva ca măgarul lui Buridan: paiele sau apa? Dinozaurul sau lupul? Ei, ca să înțelegeți, la Inspecția Socială (e un post cheie, o să vedeți) a fost șef până de curând unul Andrei Buiceag. Adică, fostul partid de guvernământ, ăla portocaliu, a preferat un lup tânăr și nu un dinozaur. Alegerea s-a dovedit a fi proastă, Buiceag fiind acuzat de câte în lună și-n stele. Dar despre astea s-a mai scris, nu insistăm. Acum vă prezentăm un caz prin care Buiceag a șicanat un om care se ocupa cu formarea profesională.

Isprăvile lui Buiceag
Pe Buiceag îl știți, că sunt pline netul și paginile ziarelor de isprăvile lui, mai ales de când nu mai e șef în funcție la Inspecții Sociale, iar cei veniți în urmă au început să scormonească pe sub preș. Unul din cei care i-a pus capac acestui lup tânăr este un cetățean numit Puiu Sofronia. Omul se ocupă cu formarea profesională de vreo opt anișori, printr-o firmă pe care o știu mulți ieșeni măcar din auzite sau pentru că s-au împiedicat de reclama acesteia de pe trotuarul de pe lângă Clubul CFR. Nu ne legăm de calitatea cursurilor pe care le organizează, că nu le-am urmat. Totuși, omul e doctor în științe economice de vreo doi ani, a mai prins niște cursuri în colaborare cu Universitatea Cuza, îi mai găsești numele după titlul vreunei lucrări din domeniu. Tocmai cu cetățeanul acesta și cu nevasta care administrează firma s-a luat în dinți Buiceag. Cine a început, e greu de stabilit, dar s-a ajuns la acuze reciproce, la tribunal și parchete. De-alea cu procurori.

Cum l-a șicanat Buiceag
Pe scurt, Euro Personal înființa câte un curs, de-ăsta normal, de resurse umane sau de secretare, Buiceag îl desființa. El zicea că erau organizate ilegal, iar participanții dădeau câte 6 – 700 de lei degeaba, în loc să-i cheltuie pe o școală de șoferi sau ceva mai serios. Sofronia îi dădea în cap cu autorizații emise la București. Buiceag refuza să le ia în seamă, că le ataca în instanță și așa se suspendau. Sofronia îi zicea vreo două din categoria ”primire de foloase necuvenite” și ”taxe de protecție”. Buiceag făcea reclamație la Parchet. Sofronia venea cu o sentință dată de judecători că autorizațiile au ștampila de nuanța legală, deci poate să organizeze cursuri. Buiceag le mai ataca o dată. Mai venea Sofronia cu o inscripție frumoasă gen ”obligația de a face”, semnată de alt judecător, păruiala continua, cum necum. Halima cât casa, ce să mai zicem.

Poate ține cursuri
În ultimii vreo doi ani, juriștii Agenției de Plăți și Inspecții și-au mutat biroul de la Gară pe Anastasie Panu, reprezentând comisia de autorizare a furnizorilor de formare profesională a adulților prin tot felul de procese. Bine, că aici și Buiceag nu s-a uitat prea bine cu cine se ia în dinți. Sofronia s-a mai judecat la viața lui ba cu Poliția Municipiului, ba cu onor Consiliul Național de Combatere a Discriminării, în general din postura de reclamant. A cerut despăgubiri că nu a primit informații, a cerut despăgubiri de la Buiceag că îi sabotează afacerea. Na, despăgubirile i s-au cam respins, dar asta conteză mai puțin. Pierde, câștigă, merge înainte. Categoria nucă tare. Așa de tare, că până la urmă a cam avut câștig de cauză. Dacă nu pe partea financiară, cel puțin pe aia de cursuri. Poate să le predea liniștit.

Dă cu bățul
Nu vrem să vorbim cu păcat, dar s-ar putea ca tocmai din lanțul ăsta de procese și reclamații lung cât o zi de post să se tragă și belele lui Buiceag al nostru. Să fi fost în locul lui, dădeam un search sănătos pe google înainte să zicem că autorizațiile Euro Personal sunt în neregulă. Deocamdată, Buiceag are de dat explicații procurorilor pentru conflict de interese, abuz în serviciu și altele asemenea. Mda, dacă împingi un proiect în față, când ar trebui să fie respins sau când te bagi în toate comisiile de concurs imaginabile, e cam greu să nu ți se întâmple odată și-odată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *