Tulburarea liniştii publicii trebuie pedepsită!

Guvernul României a emis, săptămâna trecută, o hotărâre conform căreia petrecerile private nu trebuie să ţină mai mult de ora 22.00 şi, mai mult decât atât, pentru a putea depăşi ora menţionată, vecinii trebuie să-şi dea în scris acordul. Luând pulsul străzii, am constatat că ieşenii sunt de acord cu faptul că vecinii nu trebuie deranjaţi, iar petrecăreţii ar trebui pedepsiţi în cazul în care fac prea multă gălăgie:

“Parţial, sunt de acord cu această lege, pentru că este posibil ca un vecin să aibă copil mic şi să vrea aibă mai multă linişte, mai ales seara. Dar totul ar trebui cumpătat, pentru că e bine să fie o petrecere odată. Mi se pare cam stupid să ceri acordul scris al vecinilor şi nedrept”, Stelian Bălteanu, 41 ani, agent imobiliar.

“Din punctul meu de vedere, legea este bună, pentru că nu îi deranjezi pe ceilalţi vecini. Pe de-o parte nu este bună, se implică în viaţa personală prea mult. Asociaţia de propietari ar trebui să se implice, poliţia în cazul în care s-a depăşit orice limită. Legea asta necesită reglementată”, Emilian Robert Dochiţeanu, 39 ani, avocat.

“Mi se pare puţin cam agresivă această hotărâre, pentru că, atâta timp cât cei mai mulţi dintre noi suntem adulţi, putem lua o decizie atunci când facem o petrecere, orele şi limitele sale. Dacă am fi mai îngăduitori, ar fi mai bine, pentru că trăim într-o comunitate. De cele mai multe ori pensionarii vin cu reproşuri la tineri, mai ales la studenţi”, Ana Maria Periuc, 31 ani, asistent medical.

“Sunt de acord cu hotărârea deoarce principiul democratic se opreşte când îi deranjezi pe ceilalţi, pentru că şi ceilalţi au dreptul la linişte”, Sebastian Spânu, 22 ani, student.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *