Ultimul bastion al Securităţii

Securiştii Stelică şi Tibi, plus o nevastă de judecător, contestaţi vehement de colegii apărători

BarouLa Fabrica de avocaţi din Iaşi e pe cale să izbucnească un conflict de proporţii referitor la intrarea în avocatură, pe criterii clientelare, a unor personaje obscure, cu un trecut misterior. Un grup de apărători din Baroul tradiţional, dar şi din fostul Barou Constituţional, pregătesc un memoriu dur, cu acuzaţii dintre cele mai diverse, pe care îl vor înainta în aceste zile procurorilor Serviciului teritorial Iaşi al DNA.

Simion, Boboc & Co

Despre ce este vorba? Surse demne de încredere şi bine ancorate în Justiţia noastră de Bahlui, ne-au informat recent că personajele vizate de plângerea acelor rebeli din Barou, care au îndrăznit să treacă peste capul fostului decan Adiţu Mogoş, sunt nimeni alţii decât foştii ofiţeri SRI, Stelică Boboc şi Tiberiu Simion, ultimul fiind mulţi ani şi buni şi la cârma SRI –  Secţia ieşeană.

Contestatarii susţin că Boboc şi Simion nu ar întruni condiţiile legale necesare, respectiv cei 10 ani vechime în funcţii juridice, pentru a putea ocupa vreun fotoliul de avocat în Baroul Iaşi.

Alături de cei doi avocaţi care au lucrat în trecut în structurile de informaţii se mai vehiculează şi numele controversatei avocate Liliana Cremeniţchi, nevasta cunoscutului jude Radu Cremeniţchi, care ar fi ajuns apărătoare în Baroul ieşean, printr-o serie de aranjamente învăluite în ceaţă. Practic, în sesizarea ce va fi înaintată procurorilor anticorupţie, grupul de rebeli contestă modul ilegal şi abuziv în care cei trei apărători, Tibi, Stelică şi Liliana au fost primiţi în Barou şi înscrişi extrem de rapid în tabelul avocaţilor definitivi. Cum s-a întâmplat? Rămâne de văzut, analizat, ascultat şi tot tacâmul.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *