Vosganian a luat-o pe arătură

Văru’ Jean crede că n-a fost uns comisar european pentru că ar fi fost muşcat de cur de turci

Varujan VosganianFostul ministru al Economiei şi Finanţelor, liberalul ieşean (prin adopţie) Varujan Vosganian, este la un pas de a produce un conflict diplomatic între România şi Turcia. Într-un interviu controversat, apărut recent în publicaţia „Nouvelle  d’Armenie”, Vosganian a declarat că „în  2006, Turcia a demarat o campanie de denigrare împotriva mea pentru a-mi fi oprită candidatura la un post de comisar european”.

Iniţial, am crezut că e vorba de o caterincă politică, însă liberalul a venit cu precizări:

„Eventualitatea de a deveni comisar european a îngrijorat profund Turcia, care a demarat o campanie de denigrare pentru a opri candidatura mea. Atunci, turcii s-au temut că prin prezenţa mea în Comisia Europeană, genocidul împotriva armenilor să nu revină în dezbaterea Uniunii Europene”, a  precizat Varujan, care face pentru prima oară o legătură directă între eşecul candidaturii pentru fotoliul de comisar european şi originea sa armeană.

Aşa cum adevărul gol-goluţ este dincolo de noi – vei Dosarele X – motivele pentru care parlamentarul ieşean, cu origini armene puternice, a ratat „la mustaţă” fotoliul de comisar european şi o leafă de cca. 8000 de euroi net, pe lună, este cu totul altul.

Puţină lume ştie că, odată cu nominalizarea ieşeanului la funcţia de comisar al UE, de către ex-premierul Călin Popescu Tariceanu, DNA începuse deja cercetările în celebrul dosar „Poşta Română”. Mai precis, cel care l-a dat în gât pe Vosganian că ar fi participat la prejudicierea statului român cu 8,6 milioane de euro, doar printr-o simplă semnătură a unei hotărâri de guvern, a fost ex-ministrul Comunicaţiilor, Szolt Nagy, implicat şi el în escrocherie. În memoriul prin care solicita procurorilor să îl ancheteze pe Vosganian, Nagy a menţionat:

„Diferenţa esenţială între nota semnată exclusiv de subsemnatul şi cea semnată şi ştampilată de Varujan Vosganian este că doar în cea din urmă se menţionează că ar însoţi proiectul de Hotărâre de Guvern”.

Astfel, fostul ministru al Economiei din Guvernul Tăriceanu a ajuns să fie cercetat ca urmare a acestui memoriu a lui Nagy, care a sustinut că singura notă prin care s-a schimbat regimul juridic al imobilului Poştei Bucureşti, a fost semnată şi parafată de parlamentarul ieşean. Mai mult, imediat după nominalizarea senatorului Vosganian pentru postul de comisar european, au apărut informaţii despre o presupusă colaborare a acestuia cu Securitatea. Ce potlogării mai ştiu să facă şi „turcii” ăştia, dom’ senator!…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *