Ambiţiosul Mitică Oprea

Dumitru Oprea

Dumitru Oprea

Profesorul Mitică e hotărât să candideze atât la preşedinţia PDL Iaşi, cât şi la primăria Iaşului. Omul e un fel de Napoleon local (adaptat la o scară infimă însă), veninos şi dârz, care are despre sine o părere extraordinară. Din start îi vom spune că dacă la şefia PDL Iaşi are şanse reale, la primăria Iaşului, va fi din nou bătut.

Oprea e o figură extrem de antipatică şi oricât de prost ar gospodări Iaşul Gigi Niki – actualul primar, nu vedem cum Mitică îi va lua locul. La ultimele alegeri, Oprea a luat un procent bun în primul tur: 38%. Dar n-a fost suficient, pentru că maniera în care s-a comportat în cel de-al doilea tur de scrutin, suficienţa şi stilul lui arogant, l-au pierdut. Şi s-a mai văzut un lucru: nu era cam deloc familiarizat cu problemele oraşului iar soluţiile propuse de el semănau cu nişte povestiri ştiinţifico-fantastice. Nu e suficient să constaţi că Gigi Niki administrează prost oraşul. Trebuie să mai vii şi cu nişte soluţii concrete, pe care să le înţeleagă toţi amărăştenii. Nişte soluţii care să fie şi posibile, adică realiste şi să explici de unde vei obţine fondurile necesare etc. Altminteri, tot încruntându-te şi arătând cu degetul că nimic nu merge, vei obţine rezultate onorabile, dar vei rămâne la final cu ochii în soare, fluierând a pagubă.

Oprea are o imagine de intelectual rasat, autoritar şi ferm, dar dacă-l scuturi bine, vei vedea că nu prea are substanţă. Nu-i de ajuns că ai fost rectorul celei mai mari universităţi din România. Nu întotdeauna prestigiul instituţional te saltă suficient pe scara istoriei, ca să-ţi confere şi ţie prestigiul la care năzuieşti. Oricum, va fi interesant de văzut evoluţia senatorului Mitică în continuare, mai ales că, dacă va candida la primăria Iaşului, va candida din partea PDL, cel mai hulit partid din România momentului. S-a gândit domnia sa că şi asta va fi pentru el, un fel de ghiulea legată de ambele picioare?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *