Gigi – Trompea: o cuplă cu perspective

Gheorghe Nichita

Gheorghe Nichita

Primarul Iaşului – megapesedistul Gigi Niki, poate dormi liniştit, în ceea ce priveşte alegerile pentru fotoliul Roznovan din 2012. În condiţiile mariajului de interes dintre PSD, PNL şi PC, e greu de crezut că altul va fi candidatul la primăria puturosului nostru târg, în ciuda agitaţiei şi scremetelor pe care Stetoscopul Umblător Tudorică Ciuhudel le tot face, visându-se deja în locul lui Niki. Piticotul de la Urgenţe e un ins simpatic, dar nu are niciun fel de treabă cu o misie aşa de complicată, precum administrarea unui oraş ca Iaşul. Deşi Gigi Niki a făcut mai nimika în aceşti ani, el se bucură de o cotă a simpatiei populare greu de negat, pentru că e văzut drept fratele mai mare, mai ales de către necăjiţii cartierelor sărmane şi bătrânetul care, dacă i-ai aruncat o măslină, o sticlă de ulei şi două pupături pe ureche te consideră deja Dumnezeu.

Sondajele de opinie vor decide candidatul comun al struţo-cămilei politice USL, astfel încât portocaliii lui Băşinică Trăienel vor fi absolut izolaţi, nu numai la Iaşi, dar pretutindeni în ţară. Portocaliii din ograda senatoarei Mihaela Popa îşi scot ochii între ei la greu, după ce Dănuţ Cârlanul Mâncător de Bulz Ţărănesc a făcut pasul înapoi, de vreme ce nimeni nu a mai văzut un politician care să mai fie ciuca bătăilor electorale, aşa cum a fost el. Primarul roşu Gigi Niki e mulţumit, deşi la orizont se profilează tot mai strălucitoare steaua publică a Doruleţului Trompea, tatăl cel generos şi puternic al universităţii mamut – „Petrică Andrei”, cel care, după ce a fost învins în mod neaşteptat la parlamentare de către golănetele cu voce tunătoare – Huoajdea, a reuşit să strângă din dinţi şi să devină un adevărat mogul local.

Oficial, Gigi Niki şi cu Trompea sunt prieteni la cataramă, prieteni politiceşti, se înţelege, numai că politica asta e curvă mare şi nu se ştie niciodată cum se pot schimba lucrurile. Om înţelept şi realist, Trompea a declarat că nu e interesat deocamdată, decât de păstorirea cu bune rezultate a universităţii sale şi după cum se poate observa, faptul că „Petrică Andrei” rade tot ce întâlneşte în cale şi se extinde necontenit, spune ceva despre calităţile manageriale incontestabile ale Doruleţului.

PSD-ul e la Iaşi un partid puternic, cât despre liberalii lui Fene, deşi nu se compară ca potenţial cu social-democraţii, mişcă şi ei câte ceva, mai ales prin mediile afaceristice şi telectuale. O frăţie precum anusul împotriva naturii, între aceste tabere, dar la urma urmei, e musai ca lumea să fie curăţată de acest cancer numit PDL, pentru că aşa rău nu a mai guvernat nimeni după 89’, căcăcioasa asta de Românica…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *