Rugbiştii de la Poli Agro Unirea Iaşi au promovat în SuperLigă

După un an de surghiun în Divizia Naţională, formaţia Poli Agro Unirea Iaşi a reuşit performanţa de a reveni în elita rugby-ului românesc, terminând campionatul pe primul loc.

Ultima etapă a Diviziei Naţionale de rugby a încununat, la finalul săptămânii trecute, munca de un an de zile a rugbiştilor de la Poli Agro Unirea Iaşi, care au revenit în elita rugby-ului românesc, după o victorie senzaţională în faţa formaţiei RC Bârlad.

După un campionat în care au demonstrat că au valoare de prima ligă, elevii lui Constantin Veriveş au încheiat en-fanfare, înving cu scorul de 39-8 pe RC Bârlad şi terminând campionatul pe primul loc în clasament.

La final, antrenorul Constantin Veriveş s-a declarat mulţumit de felul în care s-au comportat elevii săi.

“A fost o primă repriză echilibrată, după care jucătorii mei s-au descătuşat şi au făcut un meci fantastic. Mă bcuur că am reuşit să încheiem acest sezon în stil de mare echipă. Am luat şi punctul bonus şi am terminat campionatul pe primul loc în Divizia Naţională. Îi felicit pe băieţi pentru munca depusă!”, a spus Constantin Veriveş.
Succesul formaţiei ieşene a fost udat din plin cu multă bere în vestiar, petrecerea continuând pânî duminică dimineaţă.

Vacanţă, mai târziu

Deşi sezonul în Divizia Naţională s-a încheiat, rugbiştii ieşeni nu vor intra în vacanţă.

Sâmbătă, aceştia vor juca la Mangalia, cu Calatis, în prima fază a Cupei României, iar în următoarea perioadă mai au programate ultimele două turnee de rugby în 7, la Braşov şi la Iaşi.
“După această performanţă, băieţii nu vor intra în vacanţă deoarece mai avem meciul din Cupa României  şi cele două turnee de rugby în 7. După aceste turnee, vom continua antrenamentele, chiar dacă nu mai sunt meciuri până la finele acestui an“, a precizat Veriveş.

Grijile de-abia acum încep

Chiar dacă mai are mult timp la dispoziţiei până la debutul în SuperLigă, tehnicianul formaţiei ieşene se gândeşte deja la meciurile oficiale.

„Noul sezon va începe în martie, anul viitor, dar noi punem deja la punct planul pentru SuperLigă. Pentru a ne menţine între cele mai bune opt echipe din România, avem nevoie de întăriri serioase. Ne mai trebuie cel puţin cinci jucători valoroşi. Ideal pentru noi ar fi aducerea a opt jucători, dar şi cu cinci am construi o echipă competitivă la Iaşi. Fac un apel la autorităţile locale şi judeţene să ne susţină, pentru că doar aşa putem reprezenta cu cinste Iaşul în elita rugby-ului românesc”, a concluzionat Constantin Veriveş.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *